Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Hírek

Karácsony Hangja címmel ünnepi és jótékonysági koncertet adtunk gimnáziumi diákok, tanárok, szülők és érdeklődők számára december 14-én. Köszönjük a meghívást!

A tél és a december sokak számára a találkozások, a játék, az összefogás, a közös elmélyedés és az ünneplés ideje. A Gandharvák tagjai diákok, tanárok és idősek számára egyaránt zenéltek ebben az időszakban. A fiatalokkal töltött közös zenei rendezvények különösen sok örömöt adtak számunkra. Köszönjük a meghívásokat.

November 25-én zenekarunk tagjai jubileumi ünnepségsorozat eseményén vettek részt.

Oboistánk és egyik zeneszerzőnk a fellépések mellett zenei szakintézmények munkájában is részt vesz. Intézményi rendezvényeken való részvétellel a zeneöröm és a közös zenélés élményének újabb felfedezéseihez szándékozunk hozzájárulni zeneszeretők, érdeklődők, zenét tanulók és családjaik számára.

A folyamatos érdeklődés és kérés nyomán idén augusztus végén lezajlott az I. Uplifting zenefelfedező és élménytábor.

A három nap végleges programja a beérkező témák és kérések alapján készült el. Szerepet kapott a mese és a mitológia, a modern zenei kutatások és különféle érdekességek, a rekreáció, a pszichológia, ezzel összefüggésben pedig a zenei egészségnevelés. Nem maradtak ki a zenetanulás könnyebb és kihívást jelentő pillanatai, a gyakorlásmódszerek és a motiváció kérdésköre sem.

Tavasz-nyári pillanatok, élmények, projectek, inspirációk és tervek a Gandharvákkal

Tavasszal, Pünkösdkor és nyáron szerzőink jó pár rádióműsorban szerepeltek meghívott vendégként. Az Üstökös, a Vájtfül és a Hangárium műsorok keretében Uplifitng Classical zene mellett beszélgetett szerzőinkkel Balogh Tibor.

Nagy sikerű koncertet adtunk a budapesti MOM Kulturális Központban 2017. március 12-én. Bemutatásra kerültek zeneszerzőink, Novák Anikó és Takáts Róbert új művei is.

2016. decemberi koncertjeit idősek és diákok részére adtuk, ezeket az alkalmakat közös éneklés és zenélés zárta.

A koncerteken a SHINE ifjúsági világzenei társulás tagjai és zenét tanuló fiatalok is részt vettek. Zenéltünk a támogatás jegyében is - Kóródi Márton (kürt) és Wächter Baldó (percussion) közreműködésével.

2016. decemberétől a MÜPA CD boltjában is kaphatók az Uplifting Classical – Musixperience albumok.

Szeretettel ajánljuk eddig megjelent CD-inket a zene, a felemelő modern klasszikus élmény, a szimfonikus világzene és a crossover kedvelőinek!

November 26-àn ismét a MÜPA-ban játszottunk.

Köszönjük a MÜPA munkatársainak előkészítő munkáját. Köszönjük a vendégeknek, hogy velünk tartottak, és ismét külön köszönet azoknak, akik végigállták a koncertet. Reméljük, hogy a muzsika közel hozta mindenkihez az Advent és a derű hangulatait.

2016. novemberében az Örömtánc sorozatban új kuriózumokkal vártuk a résztvevőket. A világzenei táncház és koncert mellett balkáni hangszer- és dallamkülönlegességek fogadták a látogatókat. Meglepetésvendégként Csörsz Rumen István muzsikált az együttes tagjaival. A táncházat és a foglalkozásokat Haag Csilla vezette.

Egy felfedező kalandtúra és élménynap beszámolója

Köszönjük, hogy több, mint ezren látogattak el novemberi zenenapunkra.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk sok-sok fiatal és felnőtt zenei felfedezéseinek, élményeinek és örömének. Reméljük, hogy a 22 állomás, a meglepetések, a nyeremények, valamint a közösen eltöltött idő és az élmények mindenkit hosszú időre feltöltöttek zenével és derűs hangulatokkal. Reméljük, hogy minél többen zenélni kezdenek otthon, családi vagy baráti körben is.

Időpont: 2016. november 12. szombat, 10:00–14:00
Helyszín: Budaörs Városháza (2040 Budaörs, Szabadság út 134.)

Zenei élménynapra, felfedező kalandtúrára, élő kiállítás-sorra és interaktív workshopra hívjuk a tartalmas programok kedvelőit, valamint a felemelő modern klasszikus élmény, a világzene, és a ritmusok iránt érdeklődőket.

A Nemzet Színészét, Törőcsik Marit látták vendégül Budaörsi Kamaraerdő lakosai június 3-án.

Az esten a Gandharvák muzsikusai nyitó és záró zeneszóval lepték meg a közönséget és a művésznőt.

Május 28-án szabadtéri koncertet adott a Gandharvák Kamaraerdőn.

Magyar és görög uplifting classical zene mellett uplifting trance számokat játszott a zenekar.

Különleges délelőttel várta a zene, a tánc és a jókedv szerelmeseit május 22-én a budaörsi Városi Ifjúsági Klub.

Haag Csilla néptánccsoportjának előadása, táncház és egy világzenei koncert várta a látogatókat. A táncház és a koncert zenéjét Orczi Géza és a Gandharvák népzenekedvelő tagjai állították össze és szólaltatták meg. Az eseményt világzenei koncert – magyar, görög, török és ír uplifting classical zenék válogatása – zárta.

Kontakt Rádió Bőgő című műsorában

Varázs című albumunk megjelenése kapcsán rádióműsorok vendégei voltunk

A Kontakt Rádió Bőgő és a Katolikus Rádió Hangárium című műsorában beszélgettünk az Uplifting Classical műfajról, zenénk stílusáról, szólistáink különböző arcairól.

Élménynap számos meglepetéssel és felfedezéssel

A legkisebbek programjai sorozatunkban március 23-án 110 óvodás gyermeket várunk zenei kalandtúrára a budaörsi Városi Ifjúsági Klubban.

A résztvevők korosztályuk számára írt és általuk ismert dalokat hallhatnak művészeink hangszerein, el is énekelhetik ezeket hangszeres és zenekari kísérettel, különböző hangszereket ismerhetnek és szólaltathatnak meg, de nem marad el a számukra összeállított kiskoncert, a közös zenélés és a tánc sem.

Szeretettel várjuk a gyerekeket és kísérőiket!

Zeneakadémiai élmények minden korosztály számára

Zeneszerzőnk, Novák Anikó rendszeres előadója, műsorvezetője és társszervezője olyan néprajzi-népzenei és világzenéhez kapcsolódó rendezvényeknek, melyek különleges kultúrák és közös értékeink megismerésére adnak lehetőséget az érdeklődők számára.

E rendezvények kiemelt szempontja, hogy a kulturális érdekességek megmutatása mellett azok modern kori megjelenése és mindennapokban való alkalmazási lehetőségei is előtérbe kerülnek. Zenekultúrák, táncok és hangszerek megismerésére, valamint kipróbálására egyaránt lehetőség nyílik ezeken az alkalmakon, melyek mellett ismeretterjesztő előadások, kézműves foglalkozások, ételkóstolók és kiállítások várják a látogatókat.

Uplifting zenével a minőségi életért – társadalmi és humán felelősség

20 éve, 1996. óta szervez és valósít meg Novák Anikó karácsonyi és évközi koncerteket, interaktív zenés előadásokat, ismertetővel egybekötött koncerteket és közös zenéléseket idősek, óvodások, iskolások és különleges bánásmódot igénylő gyermekek részére. Ezekre az alkalmakra felemelő és derűs zenékből álló válogatás készül, zeneterápiai szempontok figyelembevételével.
Zenetanárként növendékeit is bevonja e társadalmi tevékenységbe.

A MÜPA november 28-i Hangulatkoncertjén a Gandharvák magyar, belső-ázsiai, ír és régizenék révén, valamint saját szerzeményei bemuta­tásával ismertette meg a közönséggel az Uplifting Classical arcait.

Az előadáson a zenekari darabok mellett a négy hangszeres szólista egyéni virtuozitásában is gyönyörködhettek a jelenlévők. E szólók különböző korok és népek stílusjegyeit képviselték. A régi zenét, az erdélyi és a távol-keleti népzenét, a sebes ír és a kortárs dallamokat ismét a felemelő érzés kapcsolta egységes koncertélménnyé.

Új album készül, meglepetésekkel.

A Varázs során hat szólista mutatja meg zenei arcait és virtuozitását, mely mellett szerzőink sokoldalúsága és műfaji sokszínűsége is ismét megmutatkozik. A lemez egységét a különböző zenék mögötti belső élmény, valamint – a filmzenékhez hasonlóan – hangulati motívumok teremtik meg. A zenék minden kontinens hangulatát felidézik, de van, amelyik ennél tovább is mutat.

Ismét a Budaörs Rádió Térerő című műsor élő adásának vendégei voltunk.

Hamarosan megjelenő új lemezünk számos meglepetést tartogat. Az albumon Budaörs fiatal tehetségei és egyesített gyermekkarának tagjai is közreműködnek. Beszélgetés zenéről, stúdió­munkáról és a koncertekre való felkészülésről.

A beszélgetés meghallgatható a Budaörs Rádió oldalán »

Uplifting Experience – Örömzene, ami összehoz

A legfiatalabb korosztály tehetségeivel együtt léptek fel az UPLIFTING & CLASSICAL műfajt létrehozó virtuózok.

2014-2015-ös évadunk a fiatal tehetségek felkarolásának éve. Tavaszi koncertjein 14-18 éves ifjú tehetségekkel zenélt együtt a zenekar, míg a budaörsi IdeSüss Fesztiválon a város 10-15 éves kiemelkedő tehetségeire irányítottuk a figyelmet. A fiatalok kedvenc uplifting és világzenei számai mellett meglepetések is hallhatók voltak a koncerten.

A Budaörs Rádió Térerő című műsorának vendégei voltunk.

Beszélgetés zenéről, tehetségről, zenekedvelők és zenét gyakorlók életmódjáról, közös zené­lésekről és improvizációkról.

A beszélgetés meghallgatható a Budaörs Rádió oldalán »

„Alapos ok kell ahhoz, hogy egy esemény ezt a címet viselje. A cím azonban valóban igaz, az Amilyet még sosem hallhattál koncertek során a szlogen számos módon válik valósággá.

A sorozat magyar kezdeményezés, magyar előadók élménykoncertjeit vonultatja fel, akik hazai szerzők zenéit játszák, az alkotók közreműködésével. E hallgató és interaktív formában megvalósuló koncertek házigazdái népszerű és fiatal műfajuk mellett a hangszerek új arcait is megmutatják saját zenéik és feldolgozásaik révén.”

Különleges ünnepi eseményen hangzott el zenénk.

Ünnepélyes keretek között került sor a diósdi Eötvös József Általános Iskola új épület­szárnyának átadására. A felújítással egybekötött intézménybővítést a helyiek nagy várakozása övezte.

A 2015. április 17-i átadási ünnepség részeként a zeneiskola művésztanárai adták elő Novák Anikó: Tavasz című művét Nagy Olívia, valamint diósdi növendékek egyesített kórusának közreműködésével. A kart Arnold Eszter készítette fel az előadásra. A mű átirata külön erre az alkalomra készült.

…zene, amilyet még sosem hallhattál…

A Gandharvák 2015-ös tavaszi nagykoncertje a szólistákat és az együtt zenélést egyaránt középpontba helyezte. A jól ismert virtuóz játékosok mellett – közös produkciók révén – fiatal tehetségeket is bemutatott a zenekar. Az ifjú énekes és ütős szólisták kíséreteként felnőtt és leánykar énekelt a zenekari kíséret mellett, kórus-szóló is elhangzott, az egyesített karhoz pedig vendégművészek is csatlakoztak az összefogás jegyében.

Zeneszerzőink az utóbbi években létrehozott kezdeményezéseikhez híven 2014. decembe­rében is felléptek különböző korosztályok számára szervezett ünnepi rendezvényeken.

A hagyományos és interaktív koncertek mellett közös zenélés és közös tánc is újra szerepelt az idei palettán.

November 11-e hagyományosan a XI. kerület napja. Ilyenkor adják át többek között a kerületi díszdiplomákat és díszpolgári címeket. Idén Vásáry Tamás zongoraművész-karmester is a kerület díszpolgára lett, így örömünkre az ő tiszteletére is játszottunk.

A zene világnapjától, október elsejétől a Kaláka Zeneboltban is kaphatók a Gandharvák albumai.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Uplifting Classical 1. és Uplifting Classical 2. című albumok 2014. szeptember 10-étől az Alexandra könyváruház üzleteiben is hozzáférhetővé válnak.

Így a Gandharvák zenekar honlapján való megrendelés mellett az Alexandra országos bolthálózatában is kaphatóak lesznek Novák Anikó, Takáts Róbert és Sántik Zsuzsanna egyedi, sokszínű és lüktető zenéi.

Számos koncert kulcskérdése a hangosítás. A Gandharvák hangtechnikai stábjának szerepe, hogy a koncertek során a nézőtér minden pontján kiváló minőségű hang szólaljon meg, ezzel hozva létre mindenki számára a minőségi, teljes értékű zenei élményt. A zenekar folyamatosan megújuló hangrendszere biztosítja, hogy az Uplifitng Classical dallamok és ritmusok akár 1350 nm-es helységben is élvezhető minőségben hangozzanak fel.

Az I. Zamárdi Filmzene Fesztiválra díjnyertes és népszerű filmzenék részleteiből és dallamaiból válogattunk. A közönség részleteket hallott többek között a Gyűrűk Ura, a Zorba a görög, a The Quiet Man, a Jéghercegnő, a Les Choristes, a Sibiriada és a Silla királyság ékköve című filmek zenéiből. Ezek egy része eredeti formában, míg más részük uplifting classical stílusban hangzott el.

A zenekar műfaja, az Uplifting Classical 2. című album megjelenése és az I. Zamárdi Filmzene Fesztivál kapcsán az MTV1 Balatoni Nyár című műsorának vendégei voltunk.

Május 24-én a Belváros Új Főutcája Fesztivál világzenei színpadán játszott a Gandharvák. A közel két órás koncerten elsősorban népzenei ihletésű számainkat hallhatta a fesztivál közönsége.

Május 18-án a budaörsi IFIKLUB-ban mutattuk be az Uplifting Classical 2. című albumot.

A koncertről számos fórumon, köztük a budaörsi Új Lap júniusi számában olvashattak az érdeklődők.

Bemutatkozott a Gandharvák új formációja. Atíz tagú együttes nyilvános főpróbáján ismert és kedvelt uplifting slágerek, dobszólók, új – spanyol, görög és olasz – dallamok, valamint Sántik Zsuzsanna legújabb darabja hangzottak el.

Nem kis meglepetéssel fedeztem fel, hogy DJ Bear, hazai trance DJ, egyben a Magyar Audiovizuális Producerek Szövetségének is tagja, és egy világzenei produkciója is van, melynek ráadásul hangmérnökeként is dolgozik a koncerteken…

DJ Bear: Valóban. 2010-ben, valamikor az év elején kitaláltuk Novák Anikóval és Takáts Róberttel, hogy hozzunk létre egy zenekart. Mindketten évek óta írtak darabokat, feldolgozásokat, kottázták az ötleteiket, és annyi gyűlt össze, hogy ezzel már kezdeni kellett valamit.

A Hír 3D tévé riportot készített a készülő lemezfelvételünkről a Péceli templomban:

www.hir3d.hu/video/234/lemezfelvetel-a-templomban

Készül a zenekar következő CD-je!

Új lemez felvételére készülnek a Gandharvák. Szerzőink a színes, lendületes zenék mellett lírai darabokat is írtak ehhez az albumhoz, amelyek közül néhány már el is hangzott a legutóbbi két koncerten.

A virtuóz hangszeres szólók mellől ezúttal sem maradnak el a vérpezsdítő dobszólók.

Május 24-én a Gandharvák muzsikusai közös koncertet adtak a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola diákjaival. Budaörsön hagyomány, hogy ismert, tapasztalt művészek együtt gyakorolnak és lépnek fel zenét tanuló fiatalokkal. A zeneiskolások számára ez különös élmény, hiszen példaképeikkel, mestereikkel játszhatnak együtt.

Örömmel adjuk tudtára a Rajongóknak és az érdeklődőknek, hogy a Gandharvákat támogató Rubin Informatikai Zrt. nyerte meg az idei Delfin Díjat.

Gratulálunk Nekik!

Ennek kapcsán meghívták őket 2012. szeptember 29-én szombaton, a Millenáris parkban tartandó Fenntarthatósági napra, ahol bemutatják tevékenységüket.

Zenekarunk zeneszerető, lelkes muzsikusokból áll, akik saját döntésükből, szívből vesznek részt a munkában. Közös mindannyiunkban, hogy szeretjük a szépet és örömmel zenélünk.