Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Társadalmi felelősség

Uplifting zenével a minőségi életért

Az együttes zeneszerzői és tagjai számos kiterjedt tevékenységet folytatnak, illetve hoztak létre közönségnevelés, tehetséggondozás, mentálhigiéné, prevenciós és rekreációs területeken, szakmai előadások, valamint több célt magába foglaló összetett projectek, programok révén.

Közönségnevelés I. (Zeneváró-ovijáró)

Interaktív és hagyományos zenés programok óvodás és iskolás korosztály számára. Zene- és hangszer-megismertetők, készségfejlesztők, koncert-látogatásra készítő játékok. Középpontban a tapasztalat, az élmény, a zenehallgatás, a tánc, a mozgás és a játék.

Közönségnevelés II. (6-15 éves korosztály részére)

Koncertek és interaktív programok általános iskolás korosztály számára Intézményi meghívás esetén: program az adott intézmény diákjainak közreműködésével.

Uplifting zenével a minőségi életért – társadalmi és humán felelősség

Tehetséggondozás

Szakmai fejlődés, különböző típusú szereplési lehetőségek és színpadi gyakorlat fiatal tehetségek számára. Szakmai konzultáció, koncertszereplés, kíséret, hangfelvétel készítés, rádiós bemutatkozás.

Összetett projektek és programok

I. Szociális érzékenyítés. Színpadi gyakorlat zenét tanulók részére. Koncert idősek és különböző környezetben lévő gyermekek – köztük különleges bánásmódot igénylők – számára.

II. Közösségépítés és -fejlesztés zenével kapcsolatos programok és zenehallgatás révén. Zenét nem tanulók bevonása zenei projectekbe; megismertetésük a zenével és a közösségi élményekkel. 2015-ig 150 fiatal csatlakozott ezekhez a programokhoz.

Önismeret és személyiségfejlődés zene és játék révén

Konzultációk, zenei, énekes és hangszeres foglalkozások, táborok gyermek, fiatal és felnőtt korcsoport számára.

Uplifting zenével a minőségi életért – társadalmi és humán felelősség

Mentálhigiéné: prevenció, önszabályozás és terápia zenével

Készségfejlesztő mentálhigiénés, koncentráció-fejlesztő és relaxációt segítő foglalkozások sorozat/tábor keretében, illetve koncertek révén. Gyakorlat, élmény, tapasztalat alapúság.

Előadások: Zenével a minőségi életért

Szülők, zene iránt érdeklődők, pedagógusok, logopédusok, gyógypedagógusok számára szemléletformálási lehetőségek (elmélet és gyakorlat).

Koncert idősek és különleges bánásmódot igénylő gyermekek számára

Felemelő és derűs zenékből álló válogatás, zeneterápiai szempontok figyelembevételével, közös zenéléssel és énekléssel.

Uplifting Classical koncertek – Rekreáció és Egészségtudatosság

Műfajunkkal és előadásaink minőségével pozitív élményt és feltöltődést szeretnénk nyújtani.

Uplifting zenével a minőségi életért – társadalmi és humán felelősség

Hagyományőrzés

A programok zenei alapját különböző népek és korok zenéi képezik, egészen a legmodernebb, univerzálisnak tekintett zenékig. A táborok szerves részét képezik különböző kézműves foglalkozások is, melyek a hagyománytisztelet és az esztétikai jelentőség mellett a résztvevők számos készségét fejlesztik.

SHINE

Novák Anikó 10 éve alapította a SHINE ifjúsági világzenei együttest Budaörsön.
Az együttes tagjai 8-23 éves zenét tanuló és zeneszerető fiatalok.
10 év alatt közel 100 fiatal vett részt a közös munkában.

Előadásaik típusa igen színes, az együttes tagjai hallgató és interaktív koncerteken, közérthető formában ismertetik meg a közönséggel a zene arcait, a hangszereket, valamint a népi, régi és modern műfajokat. Ennek tükrében a repertoár elsősorban különböző népzenei, régizenei, barokk és kortárs darabok, variációk és rögtönzések, valamint táncok és énekek. A zenei munkában mindenki saját készségei és hangszertudása szerint vesz részt, közérthetően, teret adva az egyéni tehetségnek és kreativitásnak. A darabok, feldolgozások és hangszerelések Novák Anikó zeneszerző munkái.

Partnerkapcsolataink és programjaink folyamatosan bővülnek.

Részletek és emlékképeink a Fotógalériában »