Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Uplifting classical

Az uplifting szó „felemelő”-t jelent, a classical kifejezés pedig arra utal, hogy az e stílusba sorolható darabokat először szimfonikus hangszerekre írják meg, ezután készül el korszerű hangzásviláguk és ritmuskíséretük. Vagyis – ellentétben napjaink gyakorlatával – nem egy könnyűzenei zenekar hangzását egészíti ki a szimfonikus zene, hanem eleve klasszikus hangszerekre írt darabok kapnak modern ritmusalapot és szintetizátor kíséretet.

Jellemzői:

Egyszerű, szép, felfelé törekvő dallamok és alapharmóniákból álló kíséret teszi bárki által befogadhatóvá. Fontos a periódusok szabályos váltakozása és a zeneesztétikai szépségre való törekvés. Felismerhetők benne a klasszikus zenei formák (mint például a rondó vagy a variációs formák), ugyanakkor reflektál a modern zenei stílusokra is. A gyors és feszes dobritmusok, a dallamok nyugodt szépsége egymást kiegészítve adják a stílus mással össze nem téveszthető jellegét.

Creative Commons Licenc
Ezen az oldalon található cikk szövege a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.