Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Programok, műsorok

Koncertek

Crossover, Világzene (magyar, ír, görög és balkáni, tàvoli népek zenéje), Filmzene és TRANCE zenék.

Tematikus koncertek

Fesztiválkoncertek

Vacsora-koncertek

Interaktív koncertek

Ismeretterjesztő koncertek

Workshop

A legfiatalabbak programjai – a legkisebbek alkalmai

A Gandharvák repertoárjának alapvető részét képezik a legfiatalabbak programjai; a meghívó fél helyszínén, valamint külső helyszínen rendezett zenés események.

A ritmus, a hangok, az akkordok és a zene hatása az emberi hangulatra, szervezetre, valamint az idegrendszerre a legrégebbi időktől fogva ismert. A zenei élmény mellett napjainkban is napi szinten alkalmazzák ezeket prevenciós, rekreációs és gyógyászati céllal. A zene és a zenére való mozgás különleges egyéni és közösségi élmény forrása. A  hangszerekkel való megismerkedés szintén egy új világ kapuját tárja ki a gyerekek számára. A zenehallgatás, az éneklés, valamint a zenében és táncban való aktív részvétel az ember fejlődését alapvetően befolyásolja. Mindez olyan készségeket határoz meg, melyek a későbbi tanulmányok, az értelmi és az érzelmi intelligencia fejlődése szempontjából igen magas fokú tényezők. A megfelelő zene minden hasonló fontosságú terület és folyamat működését és érését segíti.

Zeneváró – Ovijáró sorozat

Alapvető fontosságú, hogy a legkisebbek számára is biztosított legyen a zene és a mozgás örömének megismerése, a zeneszeretet átadása, valamint a zenei nevelés kezdetei. Különböző koncertek formájában művészeink és művésztanáraink zeneiskolák jelenlegi és volt növendékeivel együtt adják meg ezt a lehetőséget óvodás korú gyerekek, valamint családjuk számára. A zene arcaival való találkozások révén kiderülhet, érdeklődik-e egy gyermek mindezek iránt. Az alkalmak folyamán megérlelődhet az is, hogy szeretne-e egy gyermek később zenetanulással is foglalkozni.

A koncertek formája: hagyományos zenehallgató, interaktív koncert és koncertsorozat.
A koncertek helyszíne: a meghívó intézmény.

Hangvarázs – Zenevilág sorozat

A legkisebb kortól a koncertpódiumig elkísérő rendezvénysorozat.

A sorozat egyre több tapasztalathoz és egyre mélyebb ismeretekhez vezető felépítmény. Részei külön-külön és sorrendben egyaránt látogathatók. E zenés alkalmak időtartama igény és egyeztetés szerint 50 / 70 / 80 perc. A sorozat végére a vendégek megismerik a hangszereket, azok hangjait, arcait és szereplehetőségeit; elsajátíthatják a koncertlátogatás alapvető figyelmi szempontjait; igazi koncertlátogatóvá válhatnak.

Sorozataink kialakítása és céljai

 

Részletekért és tájékoztatásért ide tud írni: novaakani [at] gmail.com