Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Zenekar

A Gandharvák zenekar egy új világzenei stílus, az Uplifting Classical képviselője, megteremtője.

Az Uplifting Classical szimfonikusokra írt, modern ritmusalappal kísért sokszínű zenei stílus, melyben egyszerre van jelen a könnyedség és az erő. Igazi örömzene, komoly virtuozitással előadva.

Az alkotás folyamán a zeneszerzők – napjaink gyakorlatával ellentétben – nem egy könnyűzenét játszó zenekar hangzását egészítik ki szimfonikus zenekarral, hanem először klasszikus hangszerekre írják meg a darabokat, amelyek ezután egészülnek ki korszerű hangszerekkel és hangzásvilággal.

A 10 fős zenekar különböző karakterű zenéi és hangszerei e formációban egyedi és harmonikus egységet képeznek.

A zenekar repertoárjában a saját szerzemények mellett találunk magyar, ír és délszláv népzenei ihletésű darabokat, barokk és toronyzene motívumokat, de megelevenedik általuk a reneszánsz, a spanyol, vagy épp a távol-keleti világ is.

A klasszikus hangzást szintetizátor- és basszusgitár kíséret egészíti ki, míg a ritmusszekció – a dobfelszerelés – kézidobokkal és az udu nevű cseréphangszerrel bővül. Így keletkezik a különleges hangzásvilág.

A zenekar 2011-ben alakult; a zeneszerzők: Takáts Róbert, a Budapesti Operettszínház előadóművésze, kamarazenész, és Novák Anikó karmester, zenetanár, nyelvész. A tagok többsége előadóművész és zenetanár egy személyben.

A zenekar névadói mitológiai zenészek, akik ünnepekkor játszottak az embereknek. A Gandharvák is ezt az örömzenét szeretné közvetíteni a hallgatósága felé.

Az együttes zeneszerzői és tagjai számos tevékenységet folytatnak a Társadalmi felelősség jegyében. E tevékenységek elsősorban  a közönségnevelés, a tehetséggondozás és a mentálhigiéné területein, valamint szakmai előadások és több célt magába foglaló projectek, programok révén valósulnak meg.


„Olyan magasságokba röpít, és annyira átitat az erő, a zene ereje, ami árad… az emberben csak a tiszta öröm marad.”

„…elmossa a határokat modern és régi, könnyű- és komolyzene között…”