Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Uplifting zenével a minőségi életért

Uplifting zenével a minőségi életért – társadalmi és humán felelősség

20 éve, 1996. óta szervez és valósít meg Novák Anikó karácsonyi és évközi koncerteket, interaktív zenés előadásokat, ismertetővel egybekötött koncerteket és közös zenéléseket idősek, óvodások, iskolások és különleges bánásmódot igénylő gyermekek részére. Ezekre az alkalmakra felemelő és derűs zenékből álló válogatás készül, zeneterápiai szempontok figyelembevételével.
Zenetanárként növendékeit is bevonja e társadalmi tevékenységbe.

10 éve alapította zeneszerető és zeneiskolai tanulmányokat végző fiatalokból a budaörsi SHINE ifjúsági együttest, melynek tagjai önkéntesként vesznek részt ezeken az alkalmakon. Hozzájuk csatlakoznak a zeneiskola kamarazenét tanuló fiataljai. Számukra ez szolgálat, ugyanakkor szakmai gyakorlat is.

2015-ben két idősotthonban zenélt és énekelt a csapat Karácsony alkalmából az idősekkel, illetve idősek számára. Emellett egy kórházi közös zenés éneklés is megvalósult.

Vendégművészként a Gandharvák tagjai is részt vesznek ezeken az alkalmakon. Takáts Róbert és Sántik Zsuzsanna zeneszerzők mellett az együttes szólistái és ütősei is, elsősorban Süveges-Szőllősi Melinda, Farkas Anna és Orczi Géza.

„A növendékek a készülés során szakmai és közösségi élményben részesülnek. Lehet, hogy valaki virtuóz szólistának készül, a beteg és idős emberek azonban itt és most vannak olyan helyzetben, amiben a zenével való találkozás ellazulást, megnyílást, megkönnyebbülést, békét hoz.
A fiatalok megérezhetik mekkora erő van a kezükben a figyelmesség és a zene, a közös zenélés, valamint az együttérzés révén. Jellemzi a csoportot, hogy valamelyikük külön szólóval, szólóénekkel, sőt verssel is készül. Ezek az alkalmak mindenki számára feltöltőek, felbecsülhetetlenek. Akinek kedve és lehetősége van hasonló kezdeményezés megvalósítására, csak biztatni tudom.” (Novák Anikó)