Megjelent a 3. CD

Varázs CD

ÖRÖMTÁNC sorozat

2016. novemberében az Örömtánc sorozatban új kuriózumokkal vártuk a résztvevőket. A világzenei táncház és koncert mellett balkáni hangszer- és dallamkülönlegességek fogadták a látogatókat. Meglepetésvendégként Csörsz Rumen István muzsikált az együttes tagjaival. A táncházat és a foglalkozásokat Haag Csilla vezette.

Ha szeretnél derűs élőzenét hallgatni, különleges hangszereket megismerni. Ha szeretnél táncolni, de még nem merted elkezdeni. Családoddal táncházba mennél, vagy otthon táncolnál, csak nem tudtad, hogyan készítsd ezt elő, vagy ha szeretnéd sokoldalúan segíteni gyermeked mozgásbeli, esztétikai és társas fejlődését, …

Várunk a felnőttek és családok részére szervezett ÖRÖMTÁNCokon, ahol korhatár és előképzettség nélkül is bátran részt vehettek!

A sorozat felváltva kínál alkalmakat felnőttek és családok számára. A tánclépések mellett minden alkalommal több meglepetés is várja az érdeklődőket és a gyerekekkel érkezőket. A táncház és a koncert végén egyéni konzultációra is adott a lehetőség.

Zenélni, táncolni, örülni, másokat megismerni és szeretteinkkel együtt lenni jó. Erre kínál egy lehetőséget a Világzenei Örömtánc. Az emberek szinte mindig a közös munkák és a táncos-beszélgetős alkalmak során ismerték meg egymást; itt gyakorolhatták ügyességüket, bátorságukat, és itt nyitották meg a szívüket is egymás felé. Próbáld ki!

CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN

Csellótanulmányok után a népzene és a régizene felé fordult, elvégezte az Óbudai Népzenei Iskola duda és koboz tanszakát, Lányi György és Kobzos Kiss Tamás növendékeként. Résztvevője volt Czidra László keszthelyi reneszánsz kurzusainak, több hangszeren autodidakta módon tanult. Az ELTE magyar szakán 1997-ben szerzett diplomát, majd 2004-ben doktorált; 2001 óta az MTA Irodalomtudományi Intézetében dolgozik.

Több mint ötven tanulmányt és két monográfiát publikált; kritikai kiadások sajtó alá rendezője, az Irodalomtörténeti Közlemények felelős szerkesztője. A Musica Historica együttes alapítója és vezetője (ének, pengetősök, fúvósok); 1997 óta a Musica Historica Kulturális Egyesület elnöke. A Carmina Danubiana és a Falkafolk együttes tagja; Bodza Klárával, Sebestyén Mártával és szólistaként is rendszeresen fellép Magyarországon és külföldön. Színpadi zenéket ír; CD-k, CD-ROM-ok és tévéfilmek közreműködője.

Kutatásaiért, egyben a Musica Historica együttes munkájának elismeréseként 2003-ban megkapta a Tinódi-lantot; 2007-ben Akadémiai Ifjúsági Díjban, 2014-ben Kiss József-díjban, 2015-ben Martinkó András-díjban részesült. A Régizene Nyári Egyetemen hatodik alkalommal vezet kamarazenei kurzust.