Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Különleges kultúrák és ősi korok zenéi

Zeneakadémiai élmények minden korosztály számára

Zeneszerzőnk, Novák Anikó rendszeres előadója, műsorvezetője és társszervezője olyan néprajzi-népzenei és világzenéhez kapcsolódó rendezvényeknek, melyek különleges kultúrák és közös értékeink megismerésére adnak lehetőséget az érdeklődők számára.

E rendezvények kiemelt szempontja, hogy a kulturális érdekességek megmutatása mellett azok modern kori megjelenése és mindennapokban való alkalmazási lehetőségei is előtérbe kerülnek. Zenekultúrák, táncok és hangszerek megismerésére, valamint kipróbálására egyaránt lehetőség nyílik ezeken az alkalmakon, melyek mellett ismeretterjesztő előadások, kézműves foglalkozások, ételkóstolók és kiállítások várják a látogatókat.

Takáts Róbert hangszerjátékkal, valamint hangszerek és közösségi táncok bemutatásával működik közre ezeken az alkalmakon. E táncok és hangszerek megismertetésében valamint tanításában is részt vesz.

A szervezők szándéka, hogy a családi nap keretében rendezett alkalmakon minden korosztály találhasson a számára közel álló elfoglaltságot és élményt.

A rendezvények nemzetközi összefogással jönnek létre, magyar, kazak, ujgur, mongol, thai, koreai, indonéz, vietnámi, japán, valamint kínai részről.

A legutóbbi, 2016. február 20-i esemény képei itt láthatók »