Megjelent a 3. CD

Varázs CD

Uplifting Classical élménykoncert – MOM

…zene, amilyet még sosem hallhattál…

A Gandharvák 2015-ös tavaszi nagykoncertje a szólistákat és az együtt zenélést egyaránt középpontba helyezte. A jól ismert virtuóz játékosok mellett – közös produkciók révén – fiatal tehetségeket is bemutatott a zenekar. Az ifjú énekes és ütős szólisták kíséreteként felnőtt és leánykar énekelt a zenekari kíséret mellett, kórus-szóló is elhangzott, az egyesített karhoz pedig vendégművészek is csatlakoztak az összefogás jegyében.

Uplifting Classical élménykoncert – MOM (2015. március 22.)

 

Uplifting slágerek, világzene, crossover, filmzenék, meglepetések

Virtuóz és elmélyült hegedűszólók, brillírozó oboa, sokszínű fuvolaszóló, hármas ütős szóló, görög tájakat idéző buzuki, dobszerelés-derbuka párbaj…

…az EU kulturális fesztiválján közönségsikert arató magyar népdal feldolgozása, meglepetés leánykari szóló, énekes szólisták zenekari és kóruskísérettel.

Mindezt egy koncerten hallhatta a közönség március 22-én a MOM Kulturális Központban.

Saját szerzemények és különböző korok, népek zenéi közötti zenei utazás során találhatta meg a hallgatóság a zenékben rejlő közös, felemelő (uplifting) élményt.

Az együttes vendégei voltak:

  • Vatamány Dorina 14 éves népdalénekesnő, aki 2015-ben képviselte Magyarországot az EU kultúráit felvonultató éves olaszországi fesztiválon. A rendezvény egyben verseny is, melyen Dorina átütő közönségsikert, hivatalosan pedig II. helyezést ért el.
  • A sokoldalú Wächter Baldó, aki a ritmusszekció meglepetés-tagjaként mutatkozott be.
  • Beleznai Eszter, Gremsperger Júlia és Sárközi Edina, akik szóló- és közös énekkel színezve fokozták az est hangulatát.
  • A törökbálinti Cantabile kórus és a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola leány kamarakórusa. Mellettük Füri Gábor zeneszerző és Gárdonyi Fanni színész-énekesnő közreműködött, kórustagként.

Képes beszámoló a koncertről »

Uplifting Classical élménykoncert – MOM (2015. március 22.)